Do góry
facebook

Jajka z szynką

w cieście francuskim

Więcej

Jajka z szynką
w cieście francuskim

20 minut
6 porcji
Podziel się

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 jajek
  • 10 dkg szynki Kurpiowskie Specjały
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • pęczek szczypiorku
  • wędzona słodka papryka
  • 10 dkg sera żółtego
  • sól morska gruboziarnista
  • sałata do dekoracji

Jak przygotować:

Z ciasta francuskiego wykrój szklanką kółka i ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie na muffinki. Na każdym kółku ułóż plasterki szynki i sera i przyprósz wędzoną papryką. Wybij po jednym jajku do każdego otworu formy, przyprósz solą i udekoruj połówkami pomidorków. Piecz w 180 stopniach przez ok. 15 min. Podawaj na sałacie, posypane drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Spróbuj też:

Pieczone ziemniaki

faszerowane na 4 sposoby

60 minut
6 porcji
Szaszłyki

z boczkiem i kiełbasą

30 minut
6 porcji
Wykwintna

sałatka wiosenna

20 minut
4 porcje

W celu świadczenia usług najwyższej jakości nasza witryna wykorzystuje pliki cookies. Pozwalają one na dostosowanie treści do Państwa indywidualnych potrzeb.
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystanie. Więcej szczegółów na temat cookies w naszej Polityce Prywatności.