Jajka z szynką
w cieście francuskim
Jajka z szynką
w cieście francuskim
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 jajek
- 10 dkg szynki Kurpiowskie Specjały
- 6 pomidorków koktajlowych
- pęczek szczypiorku
- wędzona słodka papryka
- 10 dkg sera żółtego
- sól morska gruboziarnista
- sałata do dekoracji
Jak przygotować:
Z ciasta francuskiego wykrój szklanką kółka i ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie na muffinki. Na każdym kółku ułóż plasterki szynki i sera i przyprósz wędzoną papryką. Wybij po jednym jajku do każdego otworu formy, przyprósz solą i udekoruj połówkami pomidorków. Piecz w 180 stopniach przez ok. 15 min. Podawaj na sałacie, posypane drobno pokrojonym szczypiorkiem.