Do góry
facebook

Sałatka na drogę

z kiełbasą szynkową

Więcej

Sałatka na drogę
z kiełbasą szynkową

25 minut
6 procji
Podziel się

Składniki:

  • 15 dkg szynkowej Kurpiowskie Specjały
  • kiełbasa szynkowa przypieczona
  • Mix sałat do wyboru: sałata lodowa, masłowa, rzymska, czerwona, radicchio, endywia, roszponka, rukola, jarmuż (razem ok. 20 dkg)
  • 25 dkg sera capri
  • czerwona cebula
  • awokado
  • gruszka
  • ½ puszki zielonego groszku
  • 15 dkg grzanek ziołowych
  • 4 łyżki prażonych pestek słonecznika

Dip ziołowo-czosnkowy:

  • duży jogurt grecki
  • zioła do wyboru: oregano, bazylia, estragon, cząber, rozmaryn, pietruszka
  • posiekany ząbek czosnku
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz

Jak przygotować:

Pokrój w kostkę i podsmaż szynkową. Potnij/porwij na mniejsze kawałki wybrane sałaty. Dodaj pokrojone: w ósemki awokado i gruszkę, w kostkę ser capri oraz w cienkie piórka cebulę. Dodaj groszek, grzanki, szynkową i pestki słonecznika. Dokładnie wymieszaj, przełóż do słoików i zabierz ze sobą na wycieczkę. Tuż przed jedzeniem dodaj dip ziołowo-czosnkowy.

Spróbuj też:

Kremowe babeczki

nadziewane szynką

40 minut
6 porcji
Warzywa i Specjały

w tempurze

30 minut
6 porcji
Kurpiowski Rejbak

czyli babka ziemniaczana

140 minut
6 porcji

W celu świadczenia usług najwyższej jakości nasza witryna wykorzystuje pliki cookies. Pozwalają one na dostosowanie treści do Państwa indywidualnych potrzeb.
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystanie. Więcej szczegółów na temat cookies w naszej Polityce Prywatności.