Do góry
facebook

Kurpiowskie specjały

z galaretką rozmarynową

Więcej

Kurpiowskie specjały
z galaretką rozmarynową

20 minut
12 porcji
Podziel się

Składniki:

  • Kurpiowskie Specjały: szynka, baleron, schab
  • duży pęczek świeżego rozmarynu
  • 600 ml wody
  • sok z dużej cytryny
  • czerwona papryczka chilli
  • 280 g cukru żelującego
  • ⅓ paczki kwasku cytrynowego

Jak przygotować:

Pokrój i posiekaj drobno papryczkę, dodaj rozmaryn, zalej wodą i gotuj 15 minut. Po tym czasie dodaj sok z cytryny i odstaw do ostudzenia, następnie dodaj kwasek cytrynowy, cukier żelujący i dokładnie wymieszaj. Mieszaninę zagotuj i od tego momentu gotuj jeszcze 3-4 minuty (zobaczysz bąbelki). Przełóż galaretkę do słoiczków.
Na ozdobną deskę lub półmisek wyłóż pokrojone w plasterki Kurpiowskie Specjały: szynkę, baleron i schab. Wędliny podawaj z galaretką rozmarynową.

Spróbuj też:

Kurpiowski Rejbak

czyli babka ziemniaczana

140 minut
6 porcji
Pieczone ziemniaki

faszerowane na 4 sposoby

60 minut
6 porcji
Wielkanocny żurek

z kiełbasą ZAPIEKANĄ W CIEŚCIE

30 minut
4 procje

W celu świadczenia usług najwyższej jakości nasza witryna wykorzystuje pliki cookies. Pozwalają one na dostosowanie treści do Państwa indywidualnych potrzeb.
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystanie. Więcej szczegółów na temat cookies w naszej Polityce Prywatności.