Do góry
facebook

Kolorowe pizzerinki

ze schabem

Więcej

Kolorowe pizzerinki
ze schabem

50 minut
6 porcji
Podziel się

Składniki:

  • 15 dkg schabu Kurpiowskie Specjały
  • 3 małe buraki
  • rukola do dekoracji

Ciasto

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ⅔ szklanki mleka
  • ⅓ szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Jak przygotować:

Wymieszaj składniki ciasta, ugniataj, aż stanie sprężyste. Podziel na 6 części, rozwałkuj na okrągłe placki i nakłuj widelcem. Blaty do pizzy piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
 

 
Krem:

  • 60 g sera camembert do smarowania
  • 5 dkg świeżego szpinaku
  • 100 ml śmietany 18%

 
 
Sos winegret: 

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka octu balsamicznego
  • posiekany ząbek czosnku
  • oregano (świeże lub suszone)

 
Podsmaż szpinak na suchej patelni, aż zwiędnie. Przygotuj krem: zblenduj ser camembert ze śmietaną i szpinakiem i rozsmaruj na pizzerinkach. Ugotuj i obierz buraki, pokrój na cienkie plasterki, schab pokrój na cienkie paski i wyłóż składniki na wcześniej podpieczone placki. Pizzerinki piecz jeszcze 10 minut w temperaturze 180 stopni. Polej sosem winegret i udekoruj rukolą.

Spróbuj też:

Bakłażany i pomidory

grillowane z boczkiem

40 minut
6 procji
Ziemniaczana zapiekanka

ze szpinakiem i kiełbasą

70 minut
6 porcji
Świąteczna tarta

z brokułami, boczkiem i jajkiem

50 minut
4 porcje

W celu świadczenia usług najwyższej jakości nasza witryna wykorzystuje pliki cookies. Pozwalają one na dostosowanie treści do Państwa indywidualnych potrzeb.
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystanie. Więcej szczegółów na temat cookies w naszej Polityce Prywatności.