Do góry
facebook

18 października w Dylewie po raz drugi odbyło się tradycyjne kurpiowskie kiszenie kapusty na zimę. Uczestnicy mogli dowiedzieć się, jak niegdyś wyglądał na Kurpiach ten proces.

czytaj dalej »

Przygotowanie zalewy, sznurowanie, wędzenie i studzenie. Pyszny smak i aromat Kurpiowskie Specjały zawdzięczają nie tylko najwyższej jakości mięsa, z którego je wytwarzamy, ale także tradycyjnym metodom produkcji. Zobacz, jak powstają najlepsze wędliny.

czytaj dalej »

Mamy dla Państwa doskonałą wiadomość. Stowarzyszenia Przyjaciół Chorych na Celiakię oficjalnie przyznało Kurpiowskim Specjałom – Szynka, Schab, Baleron, Boczek, Kiełbasa, Szynkowa – licencję na znak przekreślonego kłosa. Oznacza to, że produkty te są bezpieczne dla osób nie tolerujących glutenu i mogą być przez nie spożywane.

czytaj dalej »

Linia produktów Kurpiowskie Specjały wzięła udział w prestiżowym konkursie organizowanym przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolniczo-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Wyniki nie zaskoczyły nas lecz bardzo ucieszyły.

czytaj dalej »

W celu świadczenia usług najwyższej jakości nasza witryna wykorzystuje pliki cookies. Pozwalają one na dostosowanie treści do Państwa indywidualnych potrzeb.
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystanie. Więcej szczegółów na temat cookies w naszej Polityce Prywatności.