20.10.2016
18 października w Dylewie po raz drugi odbyło się tradycyjne kurpiowskie kiszenie kapusty na zimę. Uczestnicy mogli dowiedzieć się, jak niegdyś wyglądał na Kurpiach ten proces.
czytaj dalej »7.3.2016
Przygotowanie zalewy, sznurowanie, wędzenie i studzenie. Pyszny smak i aromat Kurpiowskie Specjały zawdzięczają nie tylko najwyższej jakości mięsa, z którego je wytwarzamy, ale także tradycyjnym metodom produkcji. Zobacz, jak powstają najlepsze wędliny.
czytaj dalej »3.3.2016
Mamy dla Państwa doskonałą wiadomość. Stowarzyszenia Przyjaciół Chorych na Celiakię oficjalnie przyznało Kurpiowskim Specjałom – Szynka, Schab, Baleron, Boczek, Kiełbasa, Szynkowa – licencję na znak przekreślonego kłosa. Oznacza to, że produkty te są bezpieczne dla osób nie tolerujących glutenu i mogą być przez nie spożywane.
Linia produktów Kurpiowskie Specjały wzięła udział w prestiżowym konkursie organizowanym przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolniczo-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Wyniki nie zaskoczyły nas lecz bardzo ucieszyły.
czytaj dalej »